Ahad, 1 November 2009

Salam Perkenalan untuk semua pembaca siber...

Akhirnya... I've my own blog... Setelah sekian lama menjengah dapur siber ramai bloggers..

Now... inilah dapur siber saya.. (chah-kitchen.blogspot.com)...


Saya bukanlah seorang yang expert in cooking.... tapi saya minat memasak..Minat ni pun bukanlah dah lama... dalam 3-4 tahun ni saja... Dulu tu... anak2 makan lauk kedai saja everday... Sampaikan I'd paid montly dgn satu restoren... for the "sia" (mangkuk tingkat)... Setiap petang lepas balik kerja akan singgah kat restoren tu ambik sia.



Saya mula tersedar akan realiti ini apabila anak sulung saya dah pandai demand.. Ayat dia yang menginsafkan saya ialah.. "..ibu, acis tak larat nak makan lauk kedai dah la..., ibu masak lauk sardin pun tak apa.." (waktu tu dia stdrd 1.. now, he just finished his stdrd 4).. Lepas tu la... saya baru berjinak2 dgn dapur... guru saya selain my mother dan MIL.. blog chef2 siberlah... guru saya...



Sebagai introduction... menu malam ini.. Tapi bukan saya masak... Abahnya yang masak... Dia kata dia makan macam ni kat restoren itali kat kl.. tapi kat restoren tu... guna spagethi dan seafood... kat rumah cuma ada bihun dan ayam saja...

Dan inilah hasilnya...



(bahan2 : bihun, ayam yg dah digoreng separuh masak, sos cili, lada sulah, daun sup, bawang grg.. masukkan dlm aluminium foil.. then masukkann dlm microwave..)

sekadar memaparkan my first icing for chocolate cake... sempena b'day angah...



biasa saja.. maklumla amature cooker....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan